AXA raadt aan voorzichtig te blijven met aandelen, edelmetalen blijven een alternatief

Bedrijfsresultaten van het eerste kwartaal van 2011 bevestigen dat bedrijven een goede kas hebben en tevens profiteren van hoger dan verwachte omzetgroei. AXA Investment Managers heeft daarom de prognose voor de winstgroei en de VS en Europa in 2011 bijgesteld naar 10-15%. Met een koers/winstverhouding op de internationale aandelenmarkt van 13x stelt AXA dat deze asset class ondergewaardeerd is. Toch zal de inflatievrees in combinatie met de monetaire verkrapping voor tegenspoed zorgen zo verwachten de analisten van AXA .

Zwitserland naar neutraal
Op landenniveau stelt AXA een opwaardering in Zwitserland naar neutraal om de landenallocatie evenwichtiger te maken en de bèta van portefeuilles te verminderen. Omtrent de VS zal het nog altijd zeer ruime monetaire beleid zich negatief blijven uiten. In opkomende landen wordt door de analisten de voorzichtige positionering gehandhaafd in verband met de aanhoudende inflatievrees.

Grondstoffen aantrekkelijk
De grondstofmarkten concentreren zich momenteel op de vraag naar energie en industriële metalen die op een redelijk niveau liggen. Ook zijn de neerwaartse risico’s geringer dan eind april wat op korte termijn kan leiden tot een rally zo stellen de analisten. Edelmetalen bieden volgens de analisten op de middellange termijn nog steeds een veilige haven voor de alsmaar dalende dollar.