Officier van Justitie heeft 'een ton' bewijsmateriaal tegen Dominique Strauss-Kahn

De Officier van Justitie in New York (district attorney) heeft details vrijgegeven van het bewijsmateriaal dat de openbare aanklager wil gaan gebruiken tegen voormalig IMF-baas Dominique Strauss-Kahn. De Fransman is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor poging tot verkrachting van een kamermeisje in het Sofitel-hotel in Lower Manhattan (New York).

Zijn volledig verslag kan onderaan worden gelezen. (Er staat o.a. in dat DSK probeerde zijn diplomatieke onschendbaarheid uit te spelen ( 'Niet in dit paspoort, in een ander paspoort') op het moment van zijn arrestatie en vroeg om in contact te komen met het Franse consulaat. Zes uur na zijn arrestatie sprak Strauss-Kahn met zijn advocaat. Die raadde hem aan voorlopig te zwijgen).

Het materiaal is vrij shockerend, iets wat niet mag verwonderen, gezien de ernst van de aanklacht.

De procureur beschikt over volgende materiaal:
 • Een medisch rapport van het slachtoffer
 • DNA (gevonden op het hemd van de kamermeid)
 • Een verzameling ‘bewijsmateriaal’ dat verzameld is in de hotelkamer: een stuk tapijt van 3,3 op 1,2 meter - daarop zou sperma te vinden zijn, een wattenstokje dat materiaal bevat dat in de lavabo van de badkamer is teruggevonden - ook daar gaat het over DNA-bewijsmateriaal, bebloede lakens, wegwerpcontactlenzen, een gebruikte tandenstoker, een gebruikt drinkglas en verbanden die bloed bevatten.
 • Een gerechtelijk rapport van de aanranding
 • Foto’s en tekeningen met betrekking tot de misdaad
 • Een hemd met DSK’s DNA
 • Video en audio-opnames die al dan niet tijdens het plegen van de feiten zijn gemaakt

  De advocaten van Dominique Strauss-Kahn hebben eerder al gezegd dat ze over bewijsmateriaal beschikken dat de geloofwaardigheid van de kamermeid grondig ondermijnt.

  Over welk materiaal dat gaat blijft voorlopig gissen. The New York Times liet zeven journalisten over de hele wereld tientallen interviews houden met kennissen, buren, collega’s en voormalige werkgevers die haar goed hebben gekend. Ze wordt omschreven als een bescheiden en hardwerkende vrijgezelle vrouw.

  Express.be