Barroso zegt Griekenland te steunen

De president van de Europese Commissie Jose Manuel Barroso heeft gezegd dat er binnen de Europese Unie de bereidheid is om de Griekse overheid te helpen in hun strijd tegen haar schuldencrisis. De belangrijkste voorwaarde is dat Griekenland de bezuinigingen doorzet om haar schulden hiermee te verminderen, aldus Barroso.

Onzekere tijden
Barroso en PapandreouVeel Grieken maken momenteel een periode van onzekerheid mee, aldus Barroso woensdag in een debat met leden van de Europese Parlement. Vandaag zal een twee-daagse vergadering plaats vinden in Brussel met de Europese Unie. Zijn boodschap aan de Griekse bevolking is dat als de overheid haar bezuinigingen doorvoert, dan zal Europa het land helpen. Verder zegt hij: “Als Griekenland kan aantonen dat het aan het hervormingspakket dat met de Europese Unie en het IMF is overeengekomen, wil meewerken zullen wij de weg naar groei begeleiden”.

Groei
Groei is de sleutelfactor om de redding van Griekenland te waarborgen, zo stelt Barroso. Ook gaf hij aan dat als Griekenland exceptionele contributies maakt er 1 miljard euro klaar ligt die eerder kan worden vrijgegeven.