Medewerkers kopen AFS en verzelfstandigen het bedrijf

De effecten- en rentebemiddelaar AFS Group (AFS) is verzelfstandigd. Het initiatief voor deze overname is gekomen van twee medewerkers en een oud-medewerker van AFS; Hein Siemerink, Bas van Diggelen en Marcel Coppejans, die het bedrijf hebben overgenomen van Phanos Financial Services B.V. Bij de overname zijn ook het eigen personeel en enkele informal investors betrokken.

Hein Siemerink, de nieuwe Algemeen Directeur van AFS zegt: “Ik ben zeer verheugd met deze overname. AFS heeft haar onafhankelijke positie terug en gaat met veel energie en vertrouwen de toekomst in. AFS gaat zich weer volledig richten op haar kernactiviteiten, het bemiddelen voor zakelijke klanten in diverse financiële producten. Daarom weet ik dat onze klanten deze verzelfstandiging toejuichen”.

Over de ambities van AFS heeft Siemerink het volgende te melden: “AFS heeft de ambitie om uit te groeien tot een allround pan-Europese broker. Klanten en marktpartijen geven aan dat daar een groeiende behoefte aan is. Wij willen dat realiseren door met onze kernactiviteiten; fixed income-, geldmarkt- en derivatenbemiddeling door te groeien. Op korte termijn heeft de uitbouw van onze fixed income activiteiten daarbij onze prioriteit”.

De beoogde, nieuwe commissarissen voor AFS zijn de heren Joost van der Does de Willebois (oud bestuursvoorzitter NYSE Euronext Amsterdam ) en Johan van der Ende (oud CIO PGGM).

Het onderdeel AFS Capital Management (vermogensbeheertak) -voorheen onderdeel van de AFS Group – maakt geen deel uit van de verzelfstandiging. Dit bedrijfsonderdeel was eind 2010 al los gekoppeld en blijft deel uitmaken van Phanos Financial Services B.V.