Grondstoffenfonds Threadneedle presteert sterk

Vermogensbeheerder Threadneedle kijkt deze maand terug op een uiterst succesvol eerste jaar van het Threadneedle (Lux) Enhanced Commodities Fund. Het fonds, dat wordt beheerd door David Donora en Nicolas Robin, heeft ondanks de volatiele marktomstandigheden over het afgelopen jaar een sterke outperformance laten zien.

Het Threadneedle (Lux) Enhanced Commodities Fund, met een omvang van inmiddels USD 280 miljoen, is een UCITS III gereguleerd long-only grondstoffenfonds. Het fonds wordt actief beheerd en belegt enkel middels derivaten in grondstoffen, met als doel lange-termijn groei te bereiken ten opzichte van de benchmark (de DJ UBS Commodities Index ).

Threadneedle Enhanced <a href='/begrippen/503-commodities'> Commodities </a> Fund performance

In de 12 maanden sinds oprichting (30 Juni 2010) heeft het fonds een rendement laten zien van 33.20%. De benchmark heeft over dezelfde periode een rendement laten zien van 25,91%.

Alfa ondanks hoge vola
David Donora, Hoofd commodities bij Threadneedle en co-manager van het fonds: "De sterke performance van het fonds laat zien dat, ondanks de hoge volatiliteit in de grondstoffenmarkten wereldwijd, actief beheer een sterk rendement kan opleveren over de lange termijn. Grondstoffenprijzen zijn momenteel hoog en kunnen, vooral bij granen en energie, veel verder stijgen als er meer productie-onderbrekingen optreden. Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat beleggen in een long-only grondstoffenfonds bescherming kan bieden tegen inflatie door hogere grondstoffenprijzen en haar destructieve invloed op koopkracht."