ING steeds dominanter bij investment banking

ING heeft in de eerste helft van 2011 zijn positie verstevigd in het zakenbankieren in Europa. Nu de internationale ranglijsten (league tables) bekend zijn gemaakt, wordt duidelijk dat ING een steeds grotere rol speelt in het adviseren bij beursintroducties, aandelenemissies en bedrijfsobligaties.

In de eerste zes maanden van 2011 bemachtigde ING een top-10 notering in de ranglijst van Europese beursintroducties en aandelenemissies. De bank had een leidende rol bij elf transacties en hielp zo 13,7 miljard euro op te halen voor haar klanten, zo blijkt uit recent onderzoek van het Amerikaanse persbureau Bloomberg . ING staat op plek 10 tussen instituten als UBS , BNP Paribas en vlak voor het Britse Barclays Capital. De ranglijst is op basis van transactievolume, in aantallen transacties behaalde de bank de 11e plaats. ING is de enige Nederlandse bank die in de top-25 staat.

Nummer 1 in syndicated loans in de Benelux
ING Commercial Banking staat in de ranglijst van internationale bedrijfsobligaties in euro’s op nummer 11 gemeten in transactievolume (no 20 in aantallen deals). Dat bleek uit de ranglijsten van onderzoeksbureau Euroweek/Dealogic over de eerste zes maanden van 2011. In mei bereikte ING een piek met een top-5 positie in de ranglijst van banken die betrokken zijn bij emissies van Europese investment grade bedrijfsobligaties (no 5 in volume, no 6 in aantallen transacties).

Op het gebied van het arrangeren van grote bedrijfskredieten via banksyndicaten, de zogenaamde syndicated loans, bekleedt ING voor de eerste zes maanden van dit jaar een 11e plaats in de Europese lijst van bookrunners op transactievolume en no 6 in aantallen deals, volgens Dealogic. In de Benelux was ING de grootste in dit belangrijke financieringssegment: nummer 1 bookrunner, zowel in transactievolume als aantallen deals, aldus Dealogic.