Spaanse autoverkopen weer omlaag

De verkoop van nieuwe auto's in Spanje is in juli met 4 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder, de dertiende maandelijkse daling op rij. Dat maakte de Spaanse brancheorganisatie Anfac maandag bekend.

De daling lijkt minder heftig vergeleken met voorgaande maanden. Deze vergelijking geeft echter een vertekend beeld omdat juli 2010 de slechtste maand was sinds 1995. In totaal rolden er 78.913 auto's de showrooms uit vorige maand.

Over de eerste 7 maanden van het jaar gingen de autoverkopen met ruim 24 procent omlaag vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Frankrijk
Ook in Frankrijk werden in juli minder auto's aan de man gebracht. De verkopen daalden voor de vierde maand op rij, met 5,9 procent. Ook deze krimp was minder dan de voorgaande maand. In juni zakten de autoverkopen nog met 12,6 procent.

De auto-industrie wordt al tijden geteisterd door economische onzekerheid, de gevolgen van de verwoestende aardbeving in Japan en de naweeën van de sloopregeling. De steeds duurder wordende grondstoffen zijn een extra kopzorg.

ANP