Schroders noemt vastgoed ondergewaardeerd

Jim Rehlaender, de beheerder van het Schroders vastgoedfonds Global Property Securities kijkt naar de vastgoedkansen in 2012. In het bijgaande document (2 pagina's) komt de staat van de vastgoedmarkten China en Hongkong, Europa, Groot Brittannie en de Verenigde Staten aan de orde. Hij verwacht dat de prijzen zich sterk kunnen herstellen.

Discounts op vastgoed

Jim Rehlaender,  beheerder <a href='/aandeel/199-schroders'> Schroders </a> vastgoedfonds Global Property Securities
Jim Rehlaender, beheerder Schroders vastgoedfonds Global Property Securities

Hij schrijft onder meer: "Nog nooit eerder hebben de aandelen van vastgoedbedrijven en fundamentele factoren van de wereldwijde vastgoedmarkt meer uit de pas gelopen dan vandaag de dag. De ontwikkeling van nieuw vastgoed is onvoldoende om zelfs maar aan een beperkt vraagniveau te kunnen voldoen. Een dreiging van een dergelijk tekort aan kantoorruimte zou de prijzen normaal gesproken opwaarts stuwen. Maar de druk van de algemene aandelenmarkten heeft dit verhinderd.

Verwachting van opwaartse correctie

Buiten de Verenigde Staten zijn vastgoedaandelen circa 20% tot 30% 'oversold'. Wij zijn er optimistisch over dat de huidige dominante zorgen op macrogebied de komende zes maanden zullen verdwijnen en dat de waarderingen van vastgoedaandelen op een redelijker niveau ten opzichte van hun net asset value uitkomen."