Morningstar en DSI samen in zee

Morningstar Benelux en DSI hebben een convenant gesloten waarin het kennispartnership van beide organisaties centraalstaat. Het convenant tussen beide partijen speelt in op de vraag uit de markt om het vertrouwen van de consument in de financiële sector te herstellen. Daartoe is het noodzakelijk dat adviseurs die instaan voor de directe financiële dienstverlening voldoen aanbepaalde eisen rond deskundigheid, integriteit en werkervaring.

Dhr. B. Renner, Morningstar & Dhr. J. Brouwer, <a href='/begrippen/310-dsi'> DSI </a>
Dhr. B. Renner, Morningstar & Dhr. J. Brouwer, DSI

Synergie

‘Morningstar is als onafhankelijke speler in de beleggingsmarkt een natuurlijke partner voor DSI ’, aldus Jerry Brouwer, operationeel directeur DSI . ‘Onze dienstverlening is er ondermeer opgericht om het kennisniveau van de beleggingsprofessional naar een hoger niveau te brengen en vervolgens daarop te houden. De samenwerking met Morningstar zal ons daarbij helpen en versterkt ons bestaande netwerk van kennispartners.

Focus op kennis

‘We willen de kennis die binnen Morningstar beschikbaar is uitdragen’, zo vertelt Bart Renner, country manager Benelux bij Morningstar. ‘Bovendien zien we kansen in de adviesmarkt. We willen de consument helpen door zijn adviseur naast de nodige kennis ook te helpen met het verzamelen van de juiste gegevens’. Het afgelopen jaar kwam Morningstar met een eerste boekwerk rond adviseren over Exchange Traded Funds (ETFs). ‘Daarop zal Morningstar ook dit jaar voortborduren en met een aantal nieuwe en innovatieve producten komen’, aldus Bart Renner.