Genomineerden Morningstar European Fund Awards 2012

Morningstar Benelux maakte vandaag de genomineerden bekend voor de derde jaarlijkse Morningstar European Fund Manager of the Year Awards.ᅠ

De Morningstar European Fund Manager of the Year Awards zijn gebaseerd op de expertise van Morningstar’s Europese fondsanalyseteams. Met deze prijzen wordt een select gezelschap van Europese fondsbeheerders onderscheiden die in het afgelopen jaar goede resultaten hebben geboekt en ook op lange termijn oog hebben gehad voor de belangen van de fondsaandeelhouders. De awards worden uitgereikt voor twee afzonderlijke categorieen: Fund Manager of the Year: European Equity en Fund Manager of the Year: Global Equity.ᅠ

De nominaties voor de awards zijn afkomstig van Morningstar’s Europese fondsonderzoeksteam, dat 30 in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje, Nederland, Finland en Noorwegen werkzame analisten telt.

“Het zorgvuldige nominatie- en beoordelingsproces is gebaseerd op de beste analyses van Morningstar's kwalitatieve fondsonderzoeksteam in heel Europa,” zei Christopher Traulsen, CFA, directeur fondsonderzoek voor Europa en Azie« van Morningstar en tevens voorzitter van de jury. “Deze awards zetten die fondsbeheerders in de schijnwerpers die zichzelf hebben bewezen, niet alleen in het laatste jaar of op de langere termijn, maar ook tegenover hun peer-group, die bestaat uit de meest talentvolle beheerders uit heel Europa.”

De genomineerden voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards 2012 zijn:

Morningstar Fund Manager of the Year: European Equity

 • Fabio Di Giansante, Pioneer Funds Euroland Equity
 • Charles Montanaro, Montanaro European Smaller Companies
 • Laurent Dobler en Arnaud Cosserat, Renaissance Europe

  Morningstar Fund Manager of the Year: Global Equity

 • J. Kristoffer, C. Stensrud, Knut Harald Nilsson, Cathrine Gethe en Ross Porter, SKAGEN Kon-Tiki
 • Andrew Headley en Charles Richardson, Veritas Global Equity Income en Veritas Global Focus
 • Rajiv Jain, Vontobel Global Value Equity en Vontobel Emerging Markets Equity

  Morningstar startte in Europa en Azië in februari 2009 met kwalitatief fondsonderzoek. Binnen Morningstar-producten zijn meer dan 1.400 fondsbeoordelingen en -rapporten beschikbaar voor fondsen die in Europa en Azie worden verkocht en deze zijn meer dan twee miljoen keer geraadpleegd op Morningstar’s verschillende platforms.

  Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet ten minste een van de door een beheerder geleide fondsen een kwalitatieve fondsrating van Morningstar bezitten.

  De winnaars van de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards 2012 zullen op donderdag 15 maart 2012 worden bekendgemaakt tijdens een receptie in het kader van de Morningstar Investment Conference Europe in Wenen.