Karel De Gucht wil dat België besparingen doorvoert

België moet wel degelijk besparen en moet daarvoor structurele maatregelen nemen. Dat heeft Karel De Gucht, Europees Commissaris voor handel, tijdens het televisieprogramma De Zevende Dag (VRT) in een debat met econoom Paul De Grauwe gezegd.

Spreiden

De econoom pleitte ervoor om de besparingen te matigen en in de tijd te spreiden, om te vermijden dat de economische groei te zeer zou worden afgeremd. Volgens De Gucht moet België echter wel degelijk besparen. Hij voert aan dat het land de tekorten opstapelt. Karel De Gucht wees erop dat een tekort van 3 procent overeen komt met een bedrag van 10 miljard euro dat wordt uitgegeven zonder het geld in bezit te hebben.

Hij waarschuwde ook dat er geen garanties zijn dat er na de crisis een periode van goede economische groei zal volgen. Het is volgens hem dan ook bijzonder gevaarlijk om onvoldoende besparingen te doen. Paul De Grauwe waarschuwde echter dat besparingen in de Europese landen de groei in de regio zal doen stilvallen, wat ook de huidige malaise heeft veroorzaakt.

Bron: Express.be