Electrawinds hoopt doorstart te kunnen realiseren

Het energiebedrijf Electrawinds, producent van duurzame elektriciteit, vraagt bescherming aan tegen zijn schuldeisers. Door gebruik te maken van de wet op de continuïteit van de onderneming wil Electrawinds de toekomst van het Oostendse bedrijf en zijn moederholding, geregistreerd in Luxemburg, veilig stellen.

Tijdens de beschermingsperiode zouden de verschillende aandeelhouders verder zoeken naar een akkoord om het kapitaal van het energiebedrijf te versterken. Het bedrijf heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een verlies geleden van 59,4 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat tijdens dezelfde periode vorig jaar. Tegen eind september volgend jaar moet Electrawinds een schuldenberg van 211 miljoen euro aflossen.

Om de nodige financiële middelen te verzamelen, probeert Electrawinds een aantal activa te verkopen. Het bedrijf bevindt zich formeel in een situatie van wanbetaling tegenover zijn banken, nadat een lening van ongeveer 40 miljoen euro niet kon worden terugbetaald.

Bron: Express.be