Fortis moet klant compenseren voor onvoorzichtig beleggingsadvies

De rechtbank van eerste aanleg in Kortrijk heeft bepaald dat Ageas Bank één van zijn klanten moet compenseren voor geleden verliezen wegens een onvoorzichtig beleggingsadvies. Ageas had negen jaar geleden aan een West-Vlaams ondernemer, die zijn bedrijf had verkocht, advies verstrekt voor de belegging van zijn vergaarde kapitaal. De klant stelde naar eigen zeggen nadien echter vast dat Ageas de wettelijke voorschriften had genegeerd.

Onder meer zou geen rekening zijn gehouden met het beleggersprofiel van de betrokkene, die uitdrukkelijk op een defensieve strategie, waarbij grote risico’s dienden worden gemeden, had aangestuurd. Door een aantal risicovolle operaties verloor de klant een groot deel van zijn kapitaal. Omdat de bank niet bereid was tot een schikking, legde de klant klacht neer bij de rechtbank.

Die heeft nu beslist dat Ageas Bank aan de klant een compensatie dient te betalen. De omvang van de compensatie wordt later nog definitief bepaald. BNP Paribas Ageas kan tegen de uitspraak nog wel in beroep gaan.

Bron: Express.be