Vlaanderen verliest aandeel in startende bedrijven

Er werden het voorbije jaar in België ongeveer 74.000 nieuwe bedrijven opgericht. Dat betekent een belangrijke daling tegenover het jaar voordien, toen bijna 78.000 nieuwe ondernemingen werden opgestart. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon.

Er wordt opgemerkt dat vooral in Vlaanderen een dalende interesse voor nieuwe bedrijven diende te worden opgetekend. Tegenover het jaar voordien moest een achteruitgang met 11,5 procent tot ruim 37.000 starters te worden gemeld. In Brussel werd een achteruitgang met 7,7 procent tot ruim 10.000 nieuwe bedrijven geregistreerd. In Wallonië was er sprake van een achteruit met ongeveer 10 procent tot bijna 20.000 startende ondernemingen.

Vlaanderen heeft nu nog een aandeel van 52,98 procent in het aantal startende bedrijven. Dat is het laagste niveau in vele jaren. De starters konden vooral worden gesitueerd bij de adviesbureaus voor bedrijfsbeheer, gevolgd door draadloze telecommunicatie, eetgelegenheden met beperkte bediening en cafés en bars.

Bron: Express.be