Belgische spaarrekeningen met 11 miljard euro aangegroeid

Het totale vermogen op de Belgische spaarrekeningen is het voorbije jaar minstens 11 miljard euro aangegroeid. Dat blijkt uit cijfers van een tiental Belgische banken. De spaarrekeningen groeiden wel minder snel aan dan het jaar voordien. Marktleider BNP Paribas Ageas liet het voorbije jaar een stijging met 2,92 miljard euro optekenen tot 60,72 miljoen euro.

Belfius noteerde een toename met 3 miljard euro tot 36,4 miljard euro. Op de derde plaats staat KBC Groep met een stijging van 200 miljoen euro tot 35,09 miljard euro. Bij ING Bank werd een aangroei met 2,1 miljard euro tot 30,9 miljard euro geregistreerd. De top vijf wordt afgerond door Argenta, dat de spaardeposito’s met bijna 1 miljard euro tot 19,89 euro zag toenemen.

Daarna volgen Deutsche Bank met een stijging van 300 miljoen euro tot 10,8 miljard euro en Crelan met een toename van 314 miljoen euro tot 10,6 miljard euro. De vertraging van de groei wordt vooral geweten aan de lage rentes die worden geboden, waardoor vaker voor alternatieven wordt gekozen.

Bron: Express.be