Euronext Brussel verhandelde recordbedrag aan bedrijfsobligaties

Op de beurs Euronext Brussel is het voorbije jaar een bedrag van 3,715 miljard euro opgehaald aan bedrijfsobligaties. Daarmee werd het record van het jaar voordien, toen een som van 2,21 miljard euro werd opgehaald, ruimschoots overtroffen. Bij aandelen werd een bedrag van bijna 2,16 miljard euro opgehaald.

Dat is het hoogste bedrag sinds het uitbreken van de economische crisis. Vincent Van Dessel, chief executive van Euronext Brussel, zegt echter wel dat er het voorbije jaar opmerkelijke verschillen konden worden opgemerkt. De BelSmall , waar de kleinste aandelen worden genoteerd, liet met een winst van 28,79 procent de beste prestaties optekenen, gevolgd door de sterindex Bel20 van de grote ondernemingen (18,10 procent) en de BelMid van de middelgrote aandelen (9,57 procent).

Er wordt aan toegevoegd dat de BelSmall de voorbije acht jaar een stijging met 48,95 procent heeft kunnen melden, gevolgd door de BelMid met 6,63 procent. De Bel20 kende tijdens die periode een terugval met 17,62 procent.

Bron: Express.be