Groot-Brittannië groot in online retail

Groot-Brittannië is in de online retailsector de grootste exporteur van de hele wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent OC&C Strategy Consultants en het internetbedrijf Alphabet . Er wordt nog aan toegevoegd dat de online handel tussen Frankrijk, Duitsland, Nederland, Scandinavië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten - de zes grootste internationale online markten van de wereld - de volgende zeven jaar zal vervijfvoudigen tot een omzet van 79 miljard pond. Het voorbije jaar had die internationale handel een waarde van 15 miljard pond. De trend wordt gedreven door een toenemend vertrouwen bij de consument en een verder toenemende wereldwijde penetratie van het internet.

Sinds het begin van het decennium kan volgens het rapport een jaarlijkse groei met 46 procent worden opgetekend in het aantal buitenlandse consumenten dat interesse toont in Britse merken en retailers. Opgemerkt wordt dat Groot-Brittannië het voorbije jaar een online handelsoverschot van 720 miljoen pond liet optekenen. Op de tweede plaats staan de Verenigde Staten met een overschot van 110 miljoen pond, gevolgd door Duitsland met een surplus van 12 miljoen pond. Ook wordt aangegeven dat de Britse ecommerce tegen het einde van het decennium een omzet zal realiseren van 28 miljard pond. De Britse online verkopen zouden daarmee voor 40 procent afkomstig zijn van internationale activiteiten.

“Groot-Brittannië heeft de grootste ecommerce-exportmarkt van de wereld,” merken de onderzoekers op. “Dat succes heeft ongetwijfeld een afstraling op de internationale interesse voor Britse online retailers. Daarnaast moet echter ook gewezen worden op het hoge niveau aan vertrouwen dat internationale klanten hebben in Britse merken en retailers.” De onderzoekers stellen verder dat elke nieuwe retailer op de markt digitale activiteiten centraal zal moeten stellen indien hij succes wil boeken. Er wordt aan toegevoegd dat de Britse ecommerce tegenover buitenlandse lokale markten kan concurreren door de optimale keuzemogelijkheden, een aantrekkelijk prijsniveau en de uitstekende online beleving en klantenservice.

Bron: Express.be