Spaarreserves smelten weg bij een derde van de Belgen

Eén op drie Belgen heeft zijn spaarreserves het voorbije jaar zien smelten. Ook blijken drie op tien Belgen geen spaargelden te hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van het financiële concern ING Groep bij meer dan duizend Belgische consumenten.

Vastgesteld werd dat 63 procent van de mannelijke Belgen over spaargelden zegt te beschikken, maar bij vrouwen valt dat terug tot 51 procent. Regionaal blijken in Vlaanderen en Brussel bijna 66 procent van de ondervraagden op financiële reserves te kunnen terugvallen, tegenover iets meer dan 40 procent in Wallonië.

Op uitzondering van hypotheken zegt bijna de helft van de Belgen anderzijds ook geen persoonlijke schulden te hebben. In Vlaanderen loopt dat cijfer op tot 43 procent, maar in Wallonië wordt slechts een niveau van 38 procent opgetekend.

Ook blijkt dat 54 procent van de Belgen zich financiële zorgen maakt, maar ook hier loopt dat cijfer bij vrouwen verder op tot 60 procent. Daarnaast zegt 43 procent onvoldoende reserves te hebben om een plotse inkomstendaling te kunnen opvangen.

Bron: Express.be