Nagenoeg 250 miljard euro op Belgische spaarrekeningen

Op de rekeningen van Belgische spaarders stond tijdens de maand december een bedrag van 249,8 miljard euro. Dat betekende een toename met bijna 3 miljard euro tegenover de maand november. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België. Tijdens de maand november was nog een daling met 500 miljoen euro tegenover de maand voordien opgetekend.

Daarmee was voor het eerst in ruim anderhalf jaar een daling in het spaargedrag van de Belgische bevolking opgetekend. Uit de balansen van de banken eind vorig jaar was al gebleken dat de gezinnen minder geld op hun spaarrekening plaatsten. Vooral tijdens de tweede jaarhelft diende een vertraging te worden opgetekend. Dat fenomeen wordt vooral verklaard door de extreem lage spaarrente, terwijl de betere economische vooruitzichten de belegger ook zou aanzetten om opnieuw in financiële producten met een groter risico te investeren.

De nieuwe stijging tijdens de maand december wordt vooral geweten aan de eindejaarspremies die de werknemers hebben ontvangen en opzij werden gezet.

Bron: Express.be