Permanente educatie: innovaties in beleggen

Naar welke innovaties zoeken de maatschappij en de institutionele beleggers? Wat is een innovatie eigenlijk en aan welke voorwaarden moet deze voldoen? Wat zorgt ervoor dat een innovatief of alternatief product, fonds of propositie succesvol kan worden toegepast? Deze onderwerpen komen aan de orde tijdens de workshop. U leert de aspecten van innovaties kennen, om ze van daaruit effectief te kunnen beoordelen, te managen en te structureren. Strategische en organisatorische invalshoeken worden belicht, gecombineerd met praktische case studies die worden uitgewerkt.

Data: 4 en 11 maart 2014, van 13.30 tot 17.30 uur

Docenten: Alfred Slager (TiasNimbas Business School, Universiteit van Tilburg), Alwin Oerlemans (Algemene Pensioen Groep, APG), Valentijn Thijssen (onafhankelijk adviseur Private Debt en freelance professional) en Roy Fliers ( Senior Portfolio Manager APG).

Doelgroep

De cursus is interessant voor iedereen die in de dagelijkse praktijk te maken heeft met het structureren, managen en beoordelen van alternatieve of innovatieve producten, fondsen of investeringsproposities. Het onderwerp zal belicht worden vanuit institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars.

De cursus is relevant voor:

  • Vermogensbeheerders
  • Beleggingsstrategen
  • Beleggingscommissieleden
  • Investment Consultants

    Onderwerpen

  • Ontwikkeling van de (financiële) innovatieliteratuur, groei en belang van innovaties voor economische groei. De nadruk ligt niet alleen op productinnovaties maar ook juist proces- en organisatie innovaties.
  • Randvoorwaarden voor pensioenbeleggers om innovaties op te nemen in de portefeuille of over te nemen in hun organisatie. Strategische, organisatorische en praktische invalshoeken uit de praktijk en literatuur worden hierbij gecombineerd.
  • Governance van innovaties: onderwerpen die bij de inrichting doorslaggevend zijn voor succes/falen van de organisatie
  • Case Studies: de bovenstaande onderwerpen zullen aan de hand van meerdere case studies worden uitgewerkt (zoals bijvoorbeeld het “N33” project, beleggen in hypotheken, themafondsen, investeren in zorg etc.)

    Puntenwaardering

    10 punten

    kosten

    De prijs bedraagt 500 Euro voor leden van de VBA, 600 Euro voor leden van CFA Netherlands en 900 Euro voor overige geïnteresseerden.

    Klikt u hier voor meer informatie.