Piotroski ook nu weer aan kop

De stevige prestaties van valuebelegger Joseph Piotroski, gemeten via zijn F-score model, lijken geen toevalstreffer te zijn. Over de afgelopen 10 jaar leverde het F-score model al een jaarlijks rendement op van circa 28 procent. Ook dit jaar voert het F-score model alweer de ranglijst van het Amerikaanse AAII (American Association of Individual Investors) aan.

Top 3 aandelenstrategieën Amerikaanse beurzen

aandelenscreeners

Te zien is dat het F-score model dit jaar al weer 7,5 procent in de plus staat. De S&P 500 koerst per de peildatum, weliswaar van 28 januari, met een min van 3,6 procent. De 2 andere sterke strategieën dit jaar zijn de Rule#1, een combinatie van waarde en groei, en de strategie van kopende insiders.

Uiteraard is het niet allemaal rozengeur en maneschijn wat betreft de speciale aandelenstrategieën. De waardestrategie van Schloss leverde zelfs dit jaar tot eind januari een negatief rendement op van 22,7 procent.

Slechtste aandelenstrategieën Amerikaanse beurzen

aandelenscreeners Amerika

De strategie van Schloss lijkt sterk op die van Warren Buffett /Graham. Ook hier wordt gezocht naar aandelen die onder hun boekwaarden noteren. Dit vult Schloss aan met de eis van schuldenvrij en veel belangen van direct betrokkenen (zoals het management of de oprichters).