Europa verwacht Belgische economische groei met 1,4 procent

Het Belgische bruto binnenlandse product heeft het voorbije jaar een groei gekend met 0,2 procent. Dit jaar zal de Belgische economie een verdere toename kennen met 1,4 procent. Volgend jaar wordt een groei met 1,7 procent in het vooruitzicht gesteld. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. In het rapport wordt wel gewaarschuwd dat België met een relatief hoge werkloosheidsgraad dient af te rekenen. ;/p:

Vorig jaar werd een werkloosheid van 8,4 procent opgetekend. Ook voor dit jaar wordt een niveau van 8,5 procent in het vooruitzicht gesteld. Volgend jaar wordt wel een daling tot 8,2 procent verwacht, maar ook dat blijft volgens de Europese Commissie bijzonder hoog. De Belgische staatsschuld bedroeg het voorbije jaar 99,8 procent van het bruto binnenlandse product.

Daarmee bleef het land net onder de Europese drempel van 100 procent. Dit jaar wordt een schuldniveau van 100,5 procent verwacht door de bijdragen aan de Europese financiële noodfondsen. Volgend jaar zou terug een daling tot 100 procent kunnen worden verwacht.

Bron: Express.be