Belgische faillissementen kosten veel banen

Tijdens de maand februari zijn in België 984 bedrijven failliet verklaard. Daarmee moet voor de maand februari een nieuw faillissementsrecord worden opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Tegenover de maand februari vorig jaar nam het aantal faillissementen met 6,2 procent toe. In januari was er nog sprake geweest van een lichte daling.

Tijdens de eerste twee maanden van het jaar dienden in totaal 2.052 faillissementen geregistreerd te worden. Dat betekent nagenoeg een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal gingen door de faillissementen dit jaar al 4.521 banen verloren. Dat betekende wel een daling met 8 procent tegenover de maanden januari en februari vorig jaar.

Graydon merkt op dat dit jaar al vier bedrijven met minstens honderd werknemers failliet gingen. Het gaat om Thermic Distribution Europe uit Couvin (159), 3 D Services uit Grâce-Hollogne (131), Louis De Poortere uit Moeskroen (103) en Delicatesse Catering uit Genk (100).

Bron: Express.be