Consumenten dragen Belgische economische groei

De Belgische economie heeft tijdens het vierde kwartaal een groei met 0,5 procent gekend tegenover de drie maanden voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België. Bij een eerdere raming was er gewag gemaakt van een groei met 0,4 procent.

Groei

Met de nieuwe cijfers liet de Belgische economie de sterkste groei in twaalf kwartalen optekenen. Drie jaar geleden werd tijdens het eerste kwartaal een groei met 0,8 procent gemeld. Tegenover dezelfde periode het jaar voordien werd tijdens het laatste kwartaal vorig jaar een groei met 1 procent geregistreerd. De Nationale Bank merkt op dat vooral de consumenten een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan de groei van het voorbije kwartaal.

De bestedingen van de gezinnen namen immers met 0,6 procent toe, nadat de consumenten ook tijdens het derde kwartaal al een belangrijke bijdrage tot de economische groei hadden geleverd. Over het hele jaar bleef voor de Belgische economie een groeicijfer van 0,2 procent behouden, tegenover een inkrimping van 0,1 procent het jaar voordien.

Bron: Express.be