Kapitaalverhoging NewB zit op schema

De coöperatieve financiële groep NewB heeft met zijn nieuwe kapitaaloperatie al een bedrag van 1 miljoen euro opgehaald. Dat heeft de coöperatieve bekend gemaakt. NewB, dat volgend jaar een banklicentie wil verwerven, lanceerde eind januari een campagne om dit jaar 2,5 miljoen euro extra kapitaal te kunnen ophalen.

Door de nieuwe operatie zou de financiële groep zijn kapitaal kunnen opdrijven tot 4 miljoen euro. NewB zegt op schema te zitten met de ophaling, die tot nu toe ongeveer achttienhonderd nieuwe coöperanten zou hebben aangetrokken. NewB zou inmiddels kunnen terugvallen op ruim 45.700 leden, die elk maximaal zes aandelen van 20 euro kunnen opnemen.

Midden dit jaar hoopt de coöperatieve bij de Nationale Bank van België een aanvraag voor een bankvergunning te kunnen indienen. NewB maakte verder bekend Dirk Coeckelbergh, in het verleden onder meer actief bij Bacob en Crelan, aangetrokken te hebben als chief executive. Hij wordt in die functie de opvolger van Bernard Bayot, die tot nu toe de taken van chief executive en voorzitter combineerde.

Bron: Express.be