Kleine bankrun op de Krim

Op het Oekraïense schiereiland Krim halen mensen grote bedragen cash af bij betaalautomaten en bankfilialen. Voor verschillende van deze banken hebben zich lange rijen gevormd. De voorzitter van de Oekraïense centrale bank heeft al gezegd dat het moeilijk is om grote hoeveelheden baar geld in de Krim te krijgen en dat de afhalingen daarom beperkt zijn.

De mensen die in de wachtrijen staan zeggen gehoord te hebben dat de banken zouden sluiten, meldt ABC-journalist Alexander Marquard op Twitter. Velen vragen zich af wat de gevolgen van het referendum zullen zijn voor hun bankrekening, aldus Stuart Webb van ITN Channel 4.

Maar het is vooral een opmerking van Deutsche Bank donderdagochtend die voor ongerustheid heeft gezorgd. Die bank suggereerde dat obligatiehouders mee in het bad zouden worden getrokken, wanneer de Oekraïense banken failliet gaan of door een bailout gered moeten worden.

Rijen voor de banken op de Krim

De Krim banken

Soortgelijke commentaren werden ook aan het begin van de Cypruscrisis gedaan, waarna uiteindelijk ook de grote rekeninghouders in de brokken deelden.

Bron: Express.be