'Voor de Krim wenkt nu internationale isolering'

Degenen die zich vandaag verblijden over de Russische annexatie van de Krim zullen minder vrolijk zijn waneer het schiereiland dankzij zijn internationale isolering tot een stagnerende paria verwordt, schrijft de Zwitserse Neue Zürcher Zeitung:

"De Russen in de Krim vieren nog altijd feest. Ze geloven in een glansrijke toekomst zoals die in Sovjetstijl werd aangekondigd, de beloofde financiële injecties en een beter leven. Voor het Westen is en blijft het schiereiland Oekraïens grondgebied. De huidige onzekerheid en de legale chaos zal toeristen doen wegblijven, maar boven al de broodnodige buitenlandse investeerders."

Transnistrië, dat zich van de Republiek Moldavië afscheidde, maar ook Abchazië en Zuid-Ossetië, die zich in 2008 met de hulp van Moskou van Georgië afscheidden, zijn vandaag alle afgesneden van de rest van de wereld. Ook voor de Krim wenkt nu internationale isolering. En degenen die vandaag feest vieren dreigen in shock te ontwaken wanneer de koude werkelijkheid tot hen doordringt" zo meldt de Zwitserse krant.

Bron: Express.be