Belgische logistieke sector verder omhoog

Na Duitsland en Nederland is België wereldwijd de meest aantrekkelijke markt voor logistiek. Dat is de conclusie van een tweejaarlijks rapport van de Wereldbank over de logistieke markt in honderdzestig landen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het vrachtvervoer, opslag, douaneformaliteiten en betalingssytemen.

Een goed functionerend logistiek systeem is volgens het rapport van essentieel belang voor economische groei. België wordt volgens de onderzoekers op het gebied van logistiek steeds aantrekkelijker. Vier jaar geleden stond België in de wereldwijde logistieke rangschikking nog op een negende plaats, maar was twee jaar geleden al tot een zevende plaats opgeklommen.

Duitsland, dat twee jaar geleden zijn leidersplaats diende af te staan aan Singapore, is volgens de Wereldbank opnieuw de aantrekkelijkste logistieke markt van de wereld geworden. De top vijf wordt verder ingevuld door Groot-Brittannië en Singapore. Onderaan de rangschikking staan Afghanistan, de Democratische Republiek Congo en Somalië.

Bron: Express.be