Analyse: CarDelMar werkt samen met internationale autoverhuurbedrijven

CarDelMar biedt als tussenpersoon sinds 2005 over de hele wereld huurauto's aan. De online broker werkt daarbij samen met internationale autoverhuurbedrijven als Avis, Europcar, Hertz en Alamo, maar natuurlijk ook met degelijke lokale autoverhuurders. Het uitgebreide netwerk van betrouwbare partners zorgt ervoor dat mensen globaal bij honderden autobedrijven op circa 6.000 verschillende locaties een wagen kunnen huren. Men kan dus op vrijwel elke plek een huurauto van CarDelMar regelen. Er blijkt geen noodzaak meer te zijn om prijzen te vergelijken, daar CarDelMar steeds de beste deal garandeert. Sinds het najaar van 2011 zijn ze tevens onderdeel van de Auto Escape Group. Alle aanbiedingen met betrekking tot huurauto’s bekomt men door een kijk te nemen op de website van Cardelmar.nl of simpelweg aan het betrokken reisbureau meer informatie te vragen.. Een cruciaal aspect bij het huren van een auto is uiteraard precies weten welke documenten vereist zijn. Vaak tracht men dan een auto te huren maar blijkt de klant niet in orde te zijn met de nodige papieren.

CarDelMar is momenteel wereldwijd actief in meer dan 40 landen, maar is nog een relatief jonge speler op de Nederlandse reisbureaumarkt. De makelaar streeft er naar zich te onderscheiden door de goede dienstverlening en zeer aantrekkelijke prijzen. Een huurauto van CarDelMar kan tot wel 30% goedkoper uitvallen dan een boeking bij een ander autoverhuurbedrijf aan te gaan.

CarDelMar is gevestigd in het Duitse Hamburg en heeft bijkantoren in diverse landen gaande van Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië Spanje, Groot-Brittannië en Zweden tot de Verenigde Staten. CarDelMar ontving in maart 2014 voor de eerste maal een nominatie voor de Zoover Award in de categorie huurauto's, een teken van het groeiende aandeel en erkenning op de Nederlandse markt. De samenwerking van CarDelMar met verscheidene reisbureaus is in 2014 verder versterkt. Zo werd het “reisbureau-incassosysteem” gelanceerd. Reisorganisaties die nu zaken doen met CarDelMar kunnen bij boeking direct de verhuur van een auto aankruisen en in rekening brengen. De klant rekent zodoende maar eenmaal af, terwijl CarDelMar dit huurbedrag later verrekent met het betreffende reisbureau.