Slagter verlaat VEB, opvolging door Koster

Vandaag maakte Jan Maarten Slagter bekend om per augustus dit jaar te stoppen bij de VEB . Slagter wordt opgevolgd door voormalig AFM -bestuurder Paul Koster. Koster zal dan net als nu Slagter geflankeerd worden door adjunct-directeur Errol Keyner.

Slagter is sinds 2007 directeur van de VEB en leidde de vereniging door de jaren van de financiële crisis, waarin beleggers te maken kregen met scherpe koersbewegingen, de nationalisaties van Ageas en SNS Reaal en een veranderend maatschappelijk klimaat ten opzichte van aandeelhouders zo meldt de VEB op haar website.

"Slagter heeft gezorgd voor verdere professionalisering van de VEB ", aldus Peter van der Lugt, voorzitter van de Raad van Toezicht van de VEB : "Hij laat een sterke belangenbehartiger achter".

"Ik heb een veelbewogen en spannende tijd meegemaakt bij de VEB ", aldus Slagter: "Het was een voorrecht leiding te mogen geven aan de gemotiveerde en hoogwaardige VEB -medewerkers. Na zeven jaar wordt het echter tijd andere interesses de ruimte te geven: onderwijs en journalistiek."

Vanuit Analist danken wij Slagter voor zijn scherpe oog omtrent de belangen van vooral de particuliere belegger.