FPIM en Belfius stappen in beursuitbater Euronext

De Federale Participatiemaatschappij (FPIM) en de staatsbank Belfius nemen een belang in de beursgroep Euronext . Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. De twee instellingen stappen daarbij in een initiatief van investeerders om te beletten dat de beursgroep een overnameprooi zou kunnen worden van sectorgenoten zoals de London Stock Exchange Group of Nasdaq .

Naast de Belgische instellingen zouden ook BNP Paribas, Societe Generale , Caisse des Depots, ING Groep , ABN Amro en Banco Espirito Santo in Euronext stappen. Ook Euroclear, leverancier van beursdiensten, zou zich bij het initiatief aansluiten. De groep zou een belang tussen 25 procent en 30 procent nemen in Euronext .

De Amerikaanse beursgroep Intercontinental Exchange (ICE) kondigde bij de overname van beursuitbater NYSE - Euronext aan de Europese beurzen te willen afstoten. Dat zou gebeuren met een beursgang die een bedrag van 1,5 miljard euro zou moeten kunnen opbrengen. Euronext omvat de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon.

Bron: Express.be