Reddingsplannen stuwen beurzen

De belangrijkste Europese beurzen staan deze morgen aanzienlijk hoger. Gisteravond sloten de grote Amerikaanse effectenbeurzen met royale plussen. Het stokje lijkt zo doorgegeven te worden aan Europa. Het zijn vandaag vooral de financials die flinke winsten maken. Ageas voert de lijst van stijgers aan met een winst van bijna 10% op 1,55 euro. Het aandeel staat bijna tweemaal zo hoog ten opzichte van haar alltime low eind vorig jaar. Vandaag werd bekend dat Ageas weer in onderhandeling is met BNP Paribas.

Ook Aegon en ING Groep voegen beiden forse winsten van rond de 7% toe. De verliezers op het Damrak zijn vooral de small caps Antonov en Spyker Cars. Deze fondsen staan gemiddeld 5% lager. In Brussel zijn het ook de financials die de kar trekken. Ook Metris staat weer bij de lijst van stijgers, het aandeel voegt vandaag bijna 9% toe op 1,55 euro.

In Duitsland zijn het Deutsche Bank, Commerzbank en Deutsche Postbank die allen winsten van rond de 7% boeken. Ook in Frankrijk noteren de meeste aandelen hoger. In Parijs voegen BNP Paribas, Schneider Elec en Eramet plussen van rond de 8% toe.