AEX speelt met de 200 punten

Vandaag is de AEX -index op het laagste niveau sinds 15 jaar aangekomen. Vrijdagmorgen ging de AEX -index door de 200 punten. Het lijkt er dus op dat beleggers die hun geld in aandelen hadden zitten al die tijd dood geld hadden. Corné van Zeijl van SNS Securities meldt vandaag in zijn column op IEX.nl dat mits het dividend bij de aandelenrendementen zou worden opgeteld de AEX -index op 330 punten zou staan. Dit is echter bepaald zonder de financials en Randstad .

Het zijn wederom de financials die de hardste klappen krijgen. Kas Bank en ING Groep voeren het peloton van verliezers aan met verliezen van rond de 5%. Ook in België zijn het de financials die hard bloeden. In Brussel noteert KBC Groep 12% lager op 5,62 euro.

De afgelopen week presenteerden vele bedrijven hun 2008-resultaten. Van de aan het Damrak genoteerde aandelen waren dit o.a. VastNed Offices, Arcadis , Ahold , Fagron , Ordina , Ahold , USG People NV , Super de Boer, Ten Cate , BAM , Galapagos en Fugro . In België publiceerden AB Inbev en Ackermans & Van Haaren hun resultaten. Van de meeste van deze aandelen tref u op Analist de samenvattingen van deze resultaten tesamen met de reacties van analisten aan.