Beurzen weer in het groen

Vandaag noteren alle Europese indices met groene borden. De winsten worden in bijna alles sectoren geboekt. De winsten van de grote indices zijn rond gemiddeld rond de 2%. De woorden van de G20 lijken niet aan dovemans-oren gericht. De G20 stelt dat het veel in het werk zal stellen om de markt van rommelproducten te gaan zuiveren. Tevens meldde Fed-voorzitter Ben Bernanke dat hij licht aan de horizon ziet. Hij stelt dat de eerste tekenen van conjuctureel herstel te zien zijn.

Tevens komt er uit Engeland een impuls voor de aandelenbeleggers omdat Barclays stelt dat het een sterk begin van 2009 gehad heeft. Het aandeel noteert vandaag 20% hoger bijna 90 pence.

Afgelopen vrijdag sloot de Dow-Jones index met een behoorlijke winst op 7223 punten. GM was de grote uitblinker. De bijna-failliete autoproducent sloot 25% hoger op 2,72 USD. Daarnaast sloten Merck KGaA & Co. en Citigroup beiden ook met forse winsten. Merck KGaA & Co. sloot hoger door M&A-perikelen.

Bij het analistenfront is er redelijk wat activiteit gaande. Grontmij krijgt vandaag koopadviezen mee van 2 Nederlandse zakenbanken. Ageas meldde zondagavond dat het over 2008 geen dividenden uit zal gaan keren. Op de beurs was dit nieuws reageerde de koers amper, het aandeel noteert maandagmiddag op 1,25 euro.