Vlakke opening op Wall Street

De effectenbeurzen op Wall Street zijn woensdag vlak geopend. Beleggers wachtten op het rentebesluit van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, en de toelichting van centralebankpresident Ben Bernanke later op de dag.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na opening op 10.297 punten, nagenoeg even hoog als de slotkoers van dinsdag. De S&P 500 stond 0,1 procent lager op 1095 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq ging 0,2 procent omlaag tot 2258 punten.

Algemeen wordt verwacht dat de Fed het belangrijkste rentetarief nog een aanzienlijke tijd op het historisch lage niveau van bijna nul procent zal houden, om het herstel van de economie te ondersteunen. Analisten zijn vooral benieuwd of Bernanke in zijn toelichting zal spreken over een vertraging in de groei van de Amerikaanse economie.

Na een halfuur handel komt er opnieuw een bericht over de Amerikaanse huizenmarkt. Ditmaal wordt de ontwikkeling van de verkoop van nieuwe huizen in de VS in mei gepresenteerd. Dinsdag zorgde een tegenvallend cijfer over de verkoop van bestaande huizen nog voor dalende koersen op Wall Street .

ANP