Wall Street opent hoger

Voor Amerikaanse beleggers waren de iets meevallende kwartaalcijfers die bedrijfsgiganten Home Depot en Wal-Mart Stores voorbeurs naar buiten brachten, dinsdag aanleiding om de handelsdag met winst te openen. Ook de cijfers over de Amerikaanse economie die voor de opening bekend werden, waren reden voor optimisme.

Kort na handelsaanvang noteerde de Dow-Jonesindex 62 punten hoger op 10.364 punten, ofwel een winst van 0,6 procent. De S&P -index kwam 0,7 procent hoger uit op 1086 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent hoger op 2198 punten.

Een kwartier voor de opening kwam een cijfer over de industriële productie in de VS naar buiten. Die viel met een stijging van 1 procent in juli veel hoger uit dan de verwachting van analisten. Beleggers waren ook tevreden over de producentenprijzen, die in juli met 0,2 procent bleken te zijn gestegen. Het cijfer over het aantal inbouw genomen woningen in juli kwam onder de verwachtingen van analisten uit.

Doe-het-zelfketen Home Depot en winkelketen Wal-Mart Stores behaalden beide een hogere winst dan een jaar geleden. Bovendien lagen de behaalde resultaten aan de bovenkant van de gemiddelde verwachting. De aandelen koersten beiden 1,6 procent hoger.

ANP