Wall Street sluit hoger

De effectenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger gesloten ten opzichte van maandag.
Beleggers reageerden positief op beter dan verwachte kwartaalcijfers van bedrijfsgiganten Home Depot en Wal-Mart Stores . Ook positieve cijfers over de Amerikaanse economie zorgden voor enthousiasme.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 1 procent hoger op 10.405,85 punten. De breed samengestelde S&P 500-index steeg 1,2 procent naar 1092,54 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,3 procent in de plus op 2209,44 punten.

De beurzen op Wall Street toonden vorige week nog de zwakste handelsweek sinds zes weken, nadat de Federal Reserve (Fed) waarschuwde dat het herstel van de Amerikaanse economie de laatste maanden is afgezwakt.

Beleggers waren maandag nog bezorgd over de afzwakkende groei van de wereldeconomie na tegenvallende cijfers uit Japan.

Home Depot
De stemming op de beurzen in New York sloeg dinsdag om nadat bekend werd dat doe-het-zelfketen Home Depot en winkelketen Wal-Mart Stores beide een hogere winst behaalden dan een jaar geleden.

Bovendien lagen de behaalde resultaten aan de bovenkant van de gemiddelde verwachting. Het aandeel Home Depot noteerde 3,4 procent hoger en was daarmee de grootste stijger op de Dow, terwijl Wal-Mart Stores een winst van 1,2 procent noteerde.

Industriële productie
Beleggers waren ook tevreden over een beter dan verwacht cijfer over de industriële productie in de Verenigde Staten. Die viel met een stijging van 1 procent in juli veel hoger uit dan analisten hadden verwacht.

De producentenprijzen in de VS namen in juli met 0,2 procent toe. De stijging kwam exact overeen met de gemiddelde verwachting van analisten. In juni lagen de producentenprijzen nog 0,5 procent lager dan in mei.

De euro noteerde in New York 1,2878 dollar. Bij het sluiten van de markten in Europa was de munt 1,2890 dollar waard.

ANP