Wall Street in de min

Na twee dagen van winst, zijn de beurzen op Wall Street woensdag licht gedaald.

De Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, meldde woensdag dat het herstel van de Amerikaanse economie trager verloopt dan verwacht.

Daar werd wel aan toegevoegd dat het tragere herstel waarschijnlijk tijdelijk van aard is. Niets duidde erop dat de Fed plannen heeft voor nieuwe steunmaatregelen voor de Amerikaanse economie.

De beurzen vertoonden maar weinig reactie op de uitlatingen van de Fed,. De graadmeters schommelden rond de slotstanden van dinsdag. Een klein uur voor sluitingstijd stond de Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen op 12.164,81 punten, een verlies van 0,2 procent.

De breed samengestelde S&P 500-index verloor eveneens 0,2 procent en noteerde 1292,95 punten. Ook de technologiebeurs Nasdaq leverde 0,2 procent in en kwam uit op 2681,89 punten.

Rente
De Fed hield zoals verwacht de rente op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en gaf ook aan dit voor langere periode zo te houden om de economie te stimuleren. Maar extra steunplannen kondigde de Fed niet aan.

Op bedrijfsniveau deed pakketbezorger FedEx het goed. Het kwam met goede kwartaalcijfers en het aandeel steeg 3 procent.

De euro stond kort voor sluitingstijd op 1,4370 dollar. Aan het einde van de handelsdag in Europa was de munt 1,4405 dollar waard.

ANP