Hogere opening beurzen verwacht

Op basis van de futures openen de grote Europese beurzen woensdag hoger.

Optimisme dat nieuwe bezuinigingsmaatregelen kunnen rekenen op steun van het Griekse parlement leidde al tot hogere standen in de Verenigde Staten en Azië en naar verwachting zullen de Europese beurzen volgen.
De AEX -index sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 329,90 punten. De graadmeter voor middelgrote bedrijven, de MidKap, kreeg er 0,1 procent bij tot 586,91 punten. Op de borden van de indices in Frankfurt, Parijs en Londen stonden plussen van 0,8 tot 1,5 procent.

New York
De aandelenbeurzen in New York boekten dinsdag voor de tweede dag op rij flinke winsten. Beleggers op Wall Street waren hoopvol gestemd over de stemming in het Griekse parlement op woensdag over de bezuinigingsplannen die nodig zijn om nieuwe noodleningen te krijgen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond bij sluiting van de handel 1,2 procent hoger op 12.188,69 punten. De breder samengestelde S&P 500-index won 1,3 procent tot 1296,67 punten en de Nasdaq steeg 1,5 procent tot 2729,31 punten.

De Japanse Nikkei -index stond woensdagochtend 1,4 procent hoger rond 9786 punten. De Hang Seng -index in Hongkong pluste 0,4 procent, de Zuid-Koreaanse Kospi-index 1,6 procent. In Australië steeg de All Ordinaries 1,2 procent.

TomTom
Theodoor Gilissen verlaagde het beleggingsadvies voor TomTom . Het navigatiebedrijf had maandag een omzet- en winstwaarschuwing gegeven waarna de koers van het aandeel dinsdag 26,8 procent daalde.
Uitzender USG People NV gaat snijden in het Nederlandse personeelsbestand. Bestuursvoorzitter Rob Zandbergen erkende tegen de Telegraaf dat hierover met de ondernemingsraad wordt gesproken.
De euro noteerde 1,4375 dollar in vergelijking met 1,4365 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

ANP