Wall Street toont nog geen herstel

De aandelenmarkten op Wall Street lieten dinsdag een kortstondige opleving zien na de publicatie van de notulen van de jongste vergadering van de Federal Reserve , maar dat was van korte duur.

Uit de notulen bleek dat sommige leden van het Amerikaanse stelsel van centrale banken klaarstaan om de economie een impuls te geven met een versoepeling van het monetaire beleid, bij een te traag herstel.

De zorgen over de Europese schuldproblemen en de onderhandelingen over de Amerikaanse begroting kregen echter alweer snel de overhand.

Met nog een half uur handel te gaan stond de Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen 0,1 procent in de min op 12.501 punten. De breder samengestelde S&P 500-index noteerde nagenoeg onveranderd op 1319 punten.

Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,4 procent in bij een stand van 2793 punten. Maandag kregen beleggers al het grootste verlies in een maand te verwerken door de groeiende onrust over uitzaaiing van de schuldencrisis in Europa.

<>BBibbers
Handelaren denken dat het ergste nog niet achter de rug is. De zogeheten CBOE Volatility Index , een barometer die bijhoudt in hoeverre beleggers de bibbers hebben, klom dinsdag 5,3 procent. ''Het niveau van zenuwachtigheid is duidelijk toegenomen. Wij zijn opzoek naar oplossingen, maar we horen alleen maar een hoop geruchten'', aldus een Amerikaanse handelaar.

Toch waren de stijgers in de Dow dinsdag duidelijk in de meerderheid. Cisco Systems ging aan kop met een plus van 1,7 procent. Bankconcern JPMorgan, maandag een van de grootste dalers, herstelde 0,6 procent.

Alcoa
Aluminiumconcern Alcoa trapte maandag het kwartaalcijferseizoen af met mooie winstcijfers. Dankzij hogere aluminiumprijzen zag Alcoa de winst in het afgelopen kwartaal ruimschoots verdubbelen tot 322 miljoen dollar.

Dit mocht echter niet baten: het aandeel Alcoa verloor 0,8 procent.

ANP