Beleggers voorzichtig in aanloop eurotop

De beurs in Amsterdam noteerde donderdagochtend een licht hogere stand. Beleggers deden het voorzichtig aan in afwachting van de eurotop over de Griekse schuldencrisis die donderdag in Brussel wordt gehouden.

De AEX -index noteerde na ruim een half uur handel 0,2 procent hoger op 331,13 punten. De MidKap stond 0,3 procent in de plus op 563,99 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen noteerden vlak.
Frankrijk en Duitsland hebben al een gezamenlijk standpunt voor de eurotop ingenomen maar details hierover ontbreken.

''Het is afwachten. Er is een deal, maar geen details. De hele dag zal in het teken staan van de eurotop. Het nieuws dat er uitkomt, kan tot grote koersbewegingen leiden'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer .

Operationele winst
Chemieconcern AkzoNobel kwam donderdag met cijfers over het tweede kwartaal. De operationele winst is met 10 procent gedaald tot 551 miljoen euro. AkzoNobel kondigde maatregelen aan om de winstdaling tegen te gaan, maar gaf geen details over de plannen. Het aandeel zakte 1,1 procent.

Technologiefondsen liftten mee met de recordomzet die de Amerikaanse chipfabrikant Intel bekendmaakte. De omzet van Intel kwam over het afgelopen kwartaal uit op 13,1 miljard dollar. De producent van chipmachines ASML won 0,5 procent, net als de toeleverancier aan de chipindustrie ASM International .

Overname
Uitzendconcern Randstad maakte de overname bekend van uitzendorganisatie SFN voor 771 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Het aandeel ging 1,5 procent vooruit.
Sligro kwam donderdag met hogere omzet- en winstcijfers over het afgelopen halfjaar. De resultaten van de groothandelaar en supermarktketen waren in lijn met de verwachtingen. Sligro won 3 procent.

Euro
Internetdienstverlener Docdata heeft in het afgelopen halfjaar de omzet met 13 miljoen euro zien stijgen tot 59 miljoen euro. Docdata steeg 3,8 procent.
Uit Europa komen donderdag cijfers over de industrie en de dienstensector. Uit de Verenigde Staten komen de wekelijkse uitkeringsaanvragen en de index van leidende economische indicatoren.

De euro was 1,4265 dollar waard tegen 1,4195 dollar aan het einde van de Europese beurshandel woensdag.

ANP