Buffett moedigt Wall Street aan

De beurzen in New York zijn donderdag hoger geopend. Een miljardeninvestering van superbelegger Warren Buffett in Bank of America moedigde beleggers aan in aandelen te stappen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,4 procent hoger op 11.369 punten. De S&P 500 won 0,8 procent tot 1187 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 2477 punten.

Het aandeel Apple zakte 1,9 procent door het aangekondigde aftreden van medeoprichter Steve Jobs. Jobs, die al enige tijd met gezondheidsproblemen kampt, treedt af als CEO van het Amerikaanse technologiebedrijf. Hij blijft wel bij het bedrijf betrokken als voorzitter van de raad van bestuur.Tim Cook volgt Jobs op als CEO.

Werkloosheidsuitkering
Bank of America schoot ruim 20 procent omhoog nadat werd aangekondigd dat Berkshire Hathaway , het investeringsbedrijf van Warren Buffett , 5 miljard dollar investeert in de bank.

Op macro-economisch vlak bleek dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten afgelopen week sterker dan verwacht zijn gestegen. Het aantal aanvragen van de voorgaande week werd bovendien opwaarts bijgesteld.