Beurzen licht in het groen

Bij vrij beperkte handelsvolumes noteren de meeste Europese aandelenindices vanmiddag met lichte plussen op de borden. De angst over een escalatie van het Krim-conflict lijkt even naar de achtergrond verdrongen te zijn. Tevens wachten de beleggers op de beleidsvergadering van de FED deze middag.

Aan het begin van de handelsmiddag voegt de AEX -index 0,2 procent toe op 390,18 punten. Air France-KLM Air France-KLM voert met een plus van ruim 3 procent de lijst van stijgers aan. Vanmorgen kreeg het luchtvaartbedrijf 2 hogere koersdoelen van Goldman Sachs en Commerzbank mee.

Andere large cap stijgers zijn ArcelorMittal en PostNL . Bij de verliezer noteren Heineken en AkzoNobel , zij het met beperkte verliezen. De Bel20 voegt ook circa 0,2 procent toe op 3086,26 punten. Thrombogenics is wederom zeer volatiel en koerst vanmiddag ruim 7 procent hoger op 20,90 euro. Van de Bel20 fondsen noteren alleen AB Inbev, Befimmo , GDF Suezz en Umicore in het rood, ook met beperkte verliezen.

De CAC40 voegt 0,18 procent toe op 4320,92 punten. Technip , Credit Agricole en Airbus Group noteren hier bij de lijst van winnaars (winsten circa 2 procent). De euro/dollar staat op 1,39.