Russell: het wordt een hete zomer voor aandelen

Volgens Russell zijn aandelenmarkten nog steeds op zoek naar bevestiging van het feit dat de koersstijgingen van 2013 gestoeld zijn op een verbetering van de economische groei. De tegenvallende ontwikkelingen tot nu schrijven ze toe aan de koude winter in de VS, een draai in de kredietcyclus in China en Japan’s BTW verhoging. Daarnaast zijn er verhoogde geopolitieke spanningen in Oekraïne en de Zuid-Chinese Zee.

Desalniettemin houden Russell’s strategen vast aan hun voorkeur voor aandelen versus vastrentende waarden. Economisch herstel in de VS ligt in het vooruitzicht als kern van de bevestiging van de koerswinsten in 2013, samen met hogere groei in het VK, Japan en de Eurozone. De grootste uitdaging ligt in de huidige waardering van aandelen, die vooruitloopt op de conjunctuur cyclus.

Russell gaat ervan uit dat de economische cyclus de overhand krijgt, en houdt daarom vast aan aandelen. ‘De komende maanden stijgt de temperatuur echter niet alleen letterlijk: beleggers moet voorbereid zijn op een hete zomer, volgens Martijn Kuipers, directeur Benelux & Nordics, bij Russell.

Bron: Express.be