‘België kan centrum voor financiële technologie worden’

De overheid moet inspanningen doen om banen in de financiële technologie te helpen creëren. Dat heeft Febelfin, de federatie van de Belgische financiële dienstverleners, tegenover de krant De Tijd gezegd. Volgens Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder van Febelfin, is het met de gepaste initiatieven mogelijk om van België een kenniscentrum voor financiële innovatie te maken.

Hij stelt daarbij dat België de voorbije veertig jaar een technologische traditie heeft opgebouwd, waardoor een voedingsbodem is gelegd voor een verdere ontwikkeling van de financiële technologie. De volgende federale regering moet volgens Vermaerke initiatieven nemen om die opportuniteiten volop te benutten.

Het project zou volgens hem een weerspiegeling kunnen zijn van de steunmaatregelen die ook voor de farmasector werden ontwikkeld. Vermaerke denkt daarbij onder meer aan een fiscale aftrekbaarheid van patenteninkomsten of een verlaging van de sociale lasten of bedrijfsvoorheffing voor de ontwikkelaars van financiële innovaties.

Bron: Express.be