Think ETF’s beschikbaar via FundSettle platform

ETF ’s (Exchange Traded Funds) van Think ETF ’s waren al gedurende de dag (intra day) verhandelbaar zoals een normaal aandeel. Hiermee wordt met 1 transactie brede spreiding verkregen over aandelen en/of obligaties. Vanaf nu is het ook mogelijk om de ETF ’s via FundSettle op de intrinsieke waarde (NAV) van de ETF aan het einde van de dag te verhandelen. Deze vorm van verhandeling is vergelijkbaar met hoe transacties in beleggingsfondsen worden afgehandeld. FundSettle verzorgt de verhandeling van meer dan 65.000 beleggingsfondsen wereldwijd en is een service van Euroclear Bank.

ETF ’s spelen steeds vaker een rol in modelportefeuilles binnen vermogensopbouw of beheer proposities van banken en vermogensbeheerders. Hierbij is een periodieke inleg vaak mogelijk, een zeer krachtig instrument bij vermogensopbouw op de lange termijn. Bij periodiek beleggen is het exacte in- of uitstap moment op de dag minder van belang en is verhandeling op basis van NAV een interessant alternatief. Daarnaast biedt het in veel gevallen administratieve voordelen voor de aanbieder.

ING zal binnen haar Zelf Vermogensopbouw beleggingspropositie onder andere Think ETF ’s gaan aanbieden waarbij gebruik wordt gemaakt van het FundSettle platform. Beleggers kunnen bij ING gratis transacties uitvoeren in ETF ’s en hebben tevens de mogelijkheid om periodiek te beleggen.