Gongslag start opties op Euronext

De gong werd geslagen ter aankondiging van de introductie van aandelenopties op Euronext N.V. De handel in opties op het aandeel Euronext start op de Amsterdamse derivatenmarkt op donderdag 28 augustus.

De nieuwe opties worden genoteerd in het Spotlight Opties segment, het speciale Euronext segment dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe optieklassen op basis van vraag uit de markt. Door een unieke combinatie van ondersteuning door liquiditeitsverschaffers en speciale promotionele acties door Sponsoring Brokers worden onderliggende waarden met opmerkelijke gebeurtenissen of activiteiten in de spotlights gezet door middel van een eenvoudig en transparant product: opties.

De Spotlight Opties op onderliggende waarden die genoteerd zijn aan Euronext hebben korte looptijden van 1, 2 en 3 maanden.

Euronextamsterdam

De Euronext opties worden opgenomen in het Amsterdamse Spotlight opties segment na de succesvolle beursgang van Euronext op 20 juni. De opties in Amerikaanse stijl (ticker symbool: ENX) lopen af ​​op de derde vrijdag van de maand en hebben initiële looptijden van een, twee en drie maanden.

Elke optie representeert 100 aandelen in Euronext . De clearing verloopt via LCH.Clearnet SA en de liquiditeit in de opties wordt ondersteund door Susquehanna International Securities Limited.