Jim Rogers waarschuwt

De internationale beurzen hebben een paar bewogen weken achter de rug, waarbij de stier na 5 ½ jaar eindelijk lijkt te zijn gestuit in zijn vaart. Tussen haakjes: die stier staat op de beurs symbool voor stijgende koersen, in tegenstelling tot de beer die de koersdaling symboliseert. Het ziet er naar uit dat die beer de bovenhand heeft gekregen en nu wild met zijn klauwen slaand de beurskoersen onderuit haalt.

De come-back van de beer is geen verrassing voor Jim Rogers , de vermaarde internationale belegger en co-oprichter van het Quantum Fund, die al jarenlang nadrukkelijk in de Amerikaanse media aanwezig is. Hij heeft namelijk al langer voorspeld dat de koersen op de beurs van Wall Street niet eeuwig en drie dagen zullen blijven stijgen. Overdrijving schaadt, op de beurs misschien nog meer dan in andere segmenten van de maatschappij.

Jimrogers
Jim Rogers

Jim Rogers waarschuwt luid en duidelijk: verkoop alles en maak dat je weg bent. Daarmee bedoelt hij natuurlijk dat een aandelenportefeuille in de huidige omstandigheden beter afgebouwd kan worden, want er hangt volgens Rogers onheil in de lucht. We krijgen nu de rekening gepresenteerd van de roekeloze monetaire politiek die de Amerikaanse centrale bank in de afgelopen jaren heeft gevoerd.

De visie van Rogers is natuurlijk een persoonlijke mening, maar hij krijgt steun van iemand wiens opinie niet zo maar op één, twee, drie onder de tafel geveegd kan worden. Albert Edwards van Société Générale, toch één van de grootste Franse banken, heeft al langer voorspeld dat de kruik zo lang te water zal gaan tot ze zal barsten. Beiden zijn van mening dat we allemaal een hoge prijs zullen betalen voor een lange periode van het drukken van geld en het aangaan van schulden.

Bron: Express.be