Rule#1 beste strategie voor Amerikaanse aandelen dit jaar

Kijkende naar de rendementen van de meest bekende aandelen strategieën dan zien we hier de bekende namen wederom in de top staan. Waar vorig jaar het F-score model van Joseph Piotrosky de strijd met vlag en wimpel won zien we nu het model van Phil Town (‘Rule #1’) stevig op de eerste plaats staan.

Deze strategie won dit jaar ruim 50%. Dit succes is zeker geen eendagsvlieg want ook in de voorgaande jaren lagen de rendementen van deze strategie behoorlijk in de plus. Over de afgelopen 3 jaar ligt het gemiddelde jaarrendement op 34,7 procent en over 5 jaar op 28,2 procent.

Top 4 strategieën Amerikaanse markt in 2014

2014screeners

Het F-score model van Piotrosky komen we dit jaar op plaats 24 tegen. Dit model won dit jaar 7,5 procent. Over de afgelopen 10 jaar wint Piotrosky de strijd nog steeds met vlag en wimpel. Het gemiddelde jaarrendement van zijn F-score model ligt op een fabuleuze 27 procent. Wel dient opgemerkt te worden dat Piotrosky vaak de voorkeur geeft aan de kleinere bedrijven. Dit levert een wat hogere volatiliteit op en dit zien we dan ook terug in de meest rechter kolom waar een wat hoger risico staat.

Top 4 strategieën Amerikaanse markt op 10 jaarsbasis (jaarrendementen)

Alltimescreeners

Te zien is dat het F-score model vooral in de laatste 3 jaar een stevige rit omhoog heeft gemaakt. Over de afgelopen 3 jaar ligt het gemiddelde rendement hiervan op een kleine 70% per jaar.

Slechtste aandelenstrategieën Amerikaanse markt in 2014

Worstscreeners

Uiteraard kijken we ook naar de slechtste strategieën. We zien hier goed dat er uiteraard niet 1 stroming dominant kan zijn. Hier bij de verliezers zien we namelijk min of meer dezelfde soort stromingen als bij de winnaars: value en momentum door elkaar heen.

Slechtste aandelenstrategieën Amerikaanse markt afgelopen 10 jaar

De bovenstaande 4 strategieën hebben de belegger op 10 jaarbasis alleen maar geld gekost. Het gros van deze strategieën leverde zelfs jaarlijks een verlies op. Nummer 72 ‘Insider net purchases’ dat zich focust op grote aandeleninkopen bij small- en microcap door insiders is een opvallende verliezer.

Doorgaans lezen we namelijk in de mainstream media veel meldingen over aandeleninkopen door belanghebbenden. Kijkende naar het rendement van deze strategie zou u dus eerder short moeten gaan in deze strategie (in theorie dan).