Felle discussies bij Lynx debat, Andre Brouwers wederom winnaar

Gisteren werd voor de vierde maal het Lynx Beleggersdebat live vanuit Beursplein 5 uitgezonden. Onder leiding van Janneke Willemse namen beleggingsanalisten Lucas Daalder (Robeco), Jim Tehupuring (ProBeleggen), André Brouwers (Beleggingsinstituut) en Karel Mercx (Lynx) het tegen elkaar op. Maar liefst 4.072 beleggers keken naar het debat en zij kregen in totaal 12 beleggingstips voor 2015 voorgeschoteld.

Beleggersdebat 2015

Lynx20152

Van links naar rechts: Lukas Daalder (Robeco), Jim Tehupuring (ProBeleggen), debatleidster Janneke Willemse, André Brouwers (Beleggingsinstituut) en Karel Merckx (Lynx).

Felle discussies

De analisten kregen per tip twee minuten de tijd om de kijkers te overtuigen. De andere analisten gaven vervolgens hun mening, waarbij af en toe fel gediscussieerd werd. Na afloop van elke tip kon het publiek haar mening geven over het verhaal van de analist. Uit deze polls bleek dat de tips van Jim Tehupuring bij de kijkers het meest in de smaak vielen, waarbij de tip over het Belgische Ion Beam Applications (IBAB) het beste werd gewaardeerd.

Toekomstvisie

In het tweede deel van het debat gingen de analisten in op recente ontwikkelingen en relevante items. Zo gaven zij hun mening over het besluit en de effecten van het besluit van de Zwitserse bank, wat de financiële markten gisteren flink in beweging heeft gebracht. Ook het koersverloop van de EUR/USD en de steeds lager uitvallende olieprijs werden besproken.

Aan het einde van het debat mochten de kijkers beslissen wie zij de beste analist van de avond vonden. Met een nipte voorsprong werd André Brouwers (Beleggingsinstituut) voor de derde keer uitgeroepen tot winnaar van het Lynx Beleggersdebat.

De 12 tips uit het Lynx Beleggersdebat

Hieronder vindt u de tips uit het debat. Voor een toelichting en argumentatie kunt u hier het debat terugkijken.

Lukas Daalder, Robeco en Best of the Web

1. Meer volatiliteit, maar wel long aandelen 2. Tweede helft van 2015: einde bullmarkt obligaties 3. Europese bedrijfsobligaties zijn te duur

Jim Tehupuring, ProBeleggen

1. Schrijven putoptie Royal Dutch Royal Dutch Shell (RDSA) 2. Trigger Note ESTX50 3. Ion Beam Applications (IBAB)

André Brouwers, Beleggingsinstituut

1. Optiestrategie AEX 2. Optiestrategie ING 3. Technisch Interessant Patroon (T.I.P.): Driehoeksformatie

Karel Mercx, Lynx

1. Long Fugro (FUGR), schrijf een calloptie juni € 17 2. Exxon Mobil (XOM) 3. Put spread op de ETF van de S&P 500 (SPY)

Uitspraken:

André Brouwers op de vraag wat hij van de Chinese beurs verwacht in 2015: “Of het nou Shanghigh of Shanglow wordt, ik heb echt geen idee.”

Karel Mercx over zijn dividendtip Exxon Mobil : “Op het moment dat er een crisis is en de aandelenprijs halveert, dan zeg ik “Yes”, want dan kan ik met mijn dividenduitkering twee keer zoveel aandelen Exxon Mobil bijkopen.”

Jim Tehupuring over zijn tip Ion Beam Applications: “Dit aandeel is nog zeer onbekend bij beleggers omdat het op de Belgische beurs staat. Ze zijn marktleider en hebben theoretisch gezien op de lange termijn nog ruimte om qua omzet nog zeventien keer te groeien ten opzichte van de huidige verkopen.”

Lukas Daalder:“Er komt in 2015 veel meer volatiliteit op de beurzen, maar we blijven wel long op aandelen. Er is simpelweg geen alternatief voor de grote liquiditeiten die wereldwijd naar rendement zoeken. Obligaties zijn veel te duur en dan kom je nog steeds uit op de aandelenmarkten waar nog voldoende kansen liggen.”